4 personen, 20 minuten
nodig:
300 g kipfilet, in blokjes
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
500 g sperziebonen, schoongemaakt
1 fles woksaus Five Spice
1 pak Chinese eiermie
doen:
Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 minuten goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak deze 2 minuten mee. Snijd de rode peper in dunne reepjes en voeg samen met de sperziebonen en de woksaus toe. Schenk er 100 ml water bij en laat ca. 8 minuten met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over 4 kommen en schep de Kantonese kip erop.
Bevat:
p.p. 505 kcal, 30 g eiwit, 11 g vet, 71 g koolhydraten
Prijs:
p.p. €1.75
met dank aan de allerhande
Geen opmerkingen:
Een reactie posten