maandag 21 februari 2011

Opruimwoede

Wat scheen het zonnetje weer lekker vandaag! Voor mij een reden om eens lekker te gaan soppen. Nou ja, lekker... Ik had de keuken op de planning staan, inclusief koelkast en vriezer. De ingebouwde vriezer van de koelkast zat zo vol ijs, dat dat een probleem was, want nu moest ik daar echt mee aan de slag - en dan moest ik hem eerst open krijgen.

Het geval wil, dat mijn koelkast 'verkeerd om' in een voorraadkast stond: de koelkast deur ging open richting kastdeur. Geen ramp, mijn handige oom heeft de deur voor me omgezet, maar juist, het vriezertje bleef 'verkeerd om', want die gebruikte ik toch niet.

Na het gevecht om het ingebouwde vriezertje open te krijgen, kwam het ontdooi-gevecht. Gewapend met een föhn, een emmer en een tiental handdoeken kreeg ik dat voor elkaar, maar niet zonder zelf kletsnat te worden. Ondertussen stond mijn vriend lachend toe te kijken, want ja, het is mijn keuken, ik moest en zou het zelf doen. Ik met mijn eigenwijze hoofd...

Maar voorlopig is die vriezer weer leeg, het duurt heel lang voordat ik het gevecht weer aan moet gaan. In de keuken hoef ik alleen de onderste keukenkastjes nog te doen, de badkamer is schoon, en alles toonde zojuist weer fris en fruitig. En nu kan ik met recht zeggen: ik heb schoon gemaakt, de opruimwoede heeft me te pakken.

Geen opmerkingen: