zaterdag 3 september 2011

Boekenfestijn

Voor wie het nog niet ter ore is gekomen: dit weekend is het boekenfestijn in Utrecht.
Nou kwam ik, met mijn suffe hoofd, daar gisteren tijdens college pas achter, omdat een paar klasgenoten het er over hadden. Om 1 uur was ik al klaar met college, en ik kon de verleiding niet weerstaan: ik moest een kijkje gaan nemen! Want rijen en tafels vol met boeken om tussen te snuffelen, dat kan ik niet weerstaan.

Uiteindelijk voelde ik me net die oude vrouw van de C.1000 E.uroweken met mijn karretje: nog twee euro, nog twee euro... want dat was wat de meeste boeken die ik eigenlijk al een hele tijd wilde hebben kostten! Uiteindelijk ging ik weg met voor 17 euro aan boeken en kaarten. En ja, met dat soort prijzen betekent dat dus een aardige stapel! De boeken die ik uiteindelijk niet kon laten liggen zijn:
- Dumont's Kleine Kruidenlexicon (over waar je kruiden kunt vinden, hoe je ze moet bewaren en gebruiken etc., erg leuk)
- A Midsummer Night's Dream van Shakespeare
- The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett
- The Ladies of Grace Adieu van Susanna Clarke (zou ik niet eerst dat enorm dikke boek van haar een keer gaan lezen? Ach wat...)
- Deel twee van Lemony Snicket, A Series of Unfortunate Events, The Reptile Room
- Hanna's Daughters (die had ik al in het Nederlands, maar oud en al bijna uit elkaar vallend. Tijd voor een nieuwer exemplaar dus.)
- David Copperfield van Charles Dickens.

Dus voorlopig heb ik genoeg te lezen! Alleen dat had ik al, beetje jammer.

2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Klinkt leuk zeg!! Ik heb een paar van die lijst ook nog in mijn boekenkast staan, maar moet eerlijk zeggen dat ik toch wat minder met klassiekers heb. Ik lees dan liever zo'n spannend verhaal van Nicci French ofzo. Jammer dat de bieb hier nu weer net gesloten is, kreeg er zin van om te lezen!

lien zei

Ohh mijn favoriete boekenmarkt, ik ga er ieder jaar heen in Maastricht. En dan vooral bij de stands 'Varia' daar hebben ze zo'n leuke hebbedingetjes!
Ik koop meer freubels dan boeken, haha.
Groetjes Carolien