zondag 4 september 2011

Muzieksmaak

Muziek is voor mij toch wel heel erg belangrijk, ik mag graag wegdromen bij mooie muziek. Dat kunnen heel veel verschillende stijlen zijn. Vorige week zat ik met mijn zusje in de auto, en besefte ik ineens dat mijn muzieksmaak de laatste helft van mijn leven erg gegroeid is (toen ik 13 was luisterde ik echt geen klassiek, dat was stom, en waarom ik iets mooi vond geen idee, vooral omdat klasgenoten het mooi vonden), maar op sommige punten gelijk is gebleven. Hoe dat ineens kwam? Er kwam een liedje op 3fm dat ik helemaal geweldig vond toen ik 13 was, namelijk deze:

En natuurlijk wist ik waar ik die melodie nog meer van herkende, namelijk van hiervan - dit luister ik tegenwoordig regelmatig. (Mam, broertje luistert het ook vaak. Waarschuwing, als je het in het vorige liedje niet herkende, pas op! haha)

Niet iedereen zal mijn muzieksmaak verbeterd vinden. Maar ik weet nu wel beter waarom ik iets mooi vind, en dat is minder vaak omdat anderen het mooi vinden. Manau vind ik trouwens nog steeds geweldig!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Heb een maandje of wat geleden ook Eluveitie ontdekt. Geweldig. En La Tribu de Dana hebben we 100 jaar geleden met frans ontleed. Ga hem gelijk nog eens luisteren.

Luistertipje: hedningarna!!!!

Anoniem zei

Tja, vind je het gek, dat ik blij ben dat je uit huis ben en over een paar jaar je broertje ook?????