woensdag 29 februari 2012

Dagje winkelen

Gisteren ging ik gezellig winkelen in Arnhem met mijn zusje. Zonder echt iets te kopen, dat wel, want we zijn nou eenmaal allebei arme studenten. Het was ontzettend gezellig, we hadden de grootste lol. Op de heenreis stonden we (nou ja, ik geef toe, vooral ik) nog letterlijk te springen van enthousiasme. Allereerst gingen we op het leuke winkeltje met notitieboekjes, pennen en vooral kaarten af. Zusje en ik zijn gek op kaarten. Vervolgens wat rondgelopen, in boekenzaken gekeken, broodje gegeten bij de h.ema, en nog even door de b.ijenkorf gelopen. Tegen die tijd begonnen we allebei wel moe te worden. Want uiteindelijk komen er flink wat indrukken op je af als je aan het winkelen bent, ookal ben je dat niet direct bewust!
Bij de b.ijenkorf hadden ze wel enorm veel leuke dingen zeg. We hebben ook daar bij de kaarten staan kijken, ze hadden veel dezelfde leuke kaarten als in dat ene winkeltje. En bij de kookboeken - ik zou bijna koken leuk gaan vinden alleen al om die boeken. En bij de kookspullen, koffiezetdingen, koffiekopjes en bordjes en (oh wow) theepotten van Blond Amsterdam, en de huisdecoraties van Iittala. Is zusje gek op, want uit Finland, waar zij een tijdje geweest is. En inderdaad, het is erg mooi allemaal. Strak, en toch heeft het iets warms. Maar oei, wat een prijzen! We hebben besloten dat we naar die winkel terug gaan later, als we stinkend rijk zijn. Tot die tijd kunnen we er toch niets betalen.
Behoorlijk moe zijn we ook nog even bij het werk van Vriend langs gegaan. Voor hem zijn eerste 'pauze' die dag, de schat heeft de neiging maar door te werken. Terwijl hij het eigenlijk niet eens druk had. Ik merkte dat ik wel even opknapte van het zitten met koffie, en natuurlijk de pletknuffel en het lieve kusje dat ik van hem kreeg. Daarna weer naar hier, lekker een kop koffie van ons mam (die toch eigenlijk lekkerder is dan automaat-koffie) en lekker weer naar huis. Ontzettend moe, voldaan van een gezellige dag windowshopping met Zusje.

2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

En het leuke van windowshopping is dat je na afloop direct in een stoel kunt ploffen; je hoeft niet eerst van alles op te ruimen!

Zilly zei

He-ARNHEM is the place to be. En de BIJ is mijn favowinkel-om vooral te kijken!!!Mooi dat jullie hebben genoten-xxx-Sil.