dinsdag 2 augustus 2011

Home Sweet Home I

Pippi Panders bracht me op het idee van Barbaramama om elke week een stukje van je huis te laten zien. Nou ja, eigenlijk iedere maandag, maar gisteren was ik nog aan het twijfelen of ik wel mee wilde doen. Zo groot is mijn huis namelijk niet. Maar ik bedacht: als ik het in (hele) kleine stukjes doe, kom ik een heel eind!

Het eerste stukje dat ik wil laten zien, is een stukje in mijn gang. Als je bij mij de voordeur binnen komt, kan je rechtdoor naar de woonkamer/keuken, en links naar de slaapkamer. In dat stukje naar links is dit te zien.

Het is een klein, rood kastje dat eigenlijk bedoeld was voor poppenkleertjes. Het hoorde bij een poppenwiegje dat ik ooit had. Toen ik kind-af was, of tenminste, dat vond ik - ik was een jaar of 12 denk ik - was het te kinderachtig: ik speelde al lang niet meer met poppen. Daarna heeft hij jaren bij mijn ouders op zolder gestaan, tot ik hier weer ging wonen. Hij is heel handig voor net die kleine frutseltjes die je anders nergens kwijt kunt. De porseleinen popjes die er op zitten heb ik ooit voor 25 cent per stuk op een rommelmarkt gekocht.

5 opmerkingen:

Zilly zei

Wat een gaaf rood kastje-precies mijn smaak-ben benieuwd naar de rest-mooie avond-xxx-Sil.

Anoniem zei

Je speelde eigenlijk nooit met poppen. Je ging liever zelf in het poppenwiegje zitten, offe een konijn, gekregen van familie uit Urk.
En je poppenverzameling: de meeste poppen kreeg je als oudste achterkleindochter van Oma Taal.... Nu is dat erg dierbaar.

Alynia zei

Heb je gelijk in mam.
Hoewel, dat konijn was meer een idee van jouw Urkse nichtjes ;-)

Maar ik doelde meer op de leeftijd dat poppenspullen op mijn kamer echt niet meer konden omdat al mijn schoolvriendinnetjes er niet meer mee speelden haha.

Marja zei

Ik vind het een schattig kastje.
Welkom bij de home sweet home club.
Groetjes uit Vlaanderen.

Barbara zei

Wat leuk dat je ook meedoet!

Home sweet home!