maandag 22 augustus 2011

Veljanov

Tegenwoordig ga ik lang niet zo veel meer naar festivals en concerten als vroeger. Beter gezegd: zelfs bijna niet meer. Aan de ene kant is het iets dat relatief makkelijk gemist kan worden, het is nu eenmaal geen eerste levensbehoefte. Maar ik mis het soms wel! Vooral de sfeer, en het vrienden en kennissen weer tegenkomen, waar ik nu dus wat meer moeite voor moet doen dan toen. Want ik zag ze toch wel weer bij...

Een van de laatste concerten waar ik heen geweest ben is alweer een paar jaar geleden. Het was Summer Darkness in Utrecht (ja, dat met die gothics). Een vriendin vroeg of ik mee wilde gaan naar een concert van Veljanov, ze was gek op zijn muziek. Ik had hem nog nooit gehoord, maar die vriendin en ik hebben zeker wel dezelfde muzieksmaak, dus ik durfde met een gerust hart gezellig mee te gaan. En sinds die avond ben ik fan. Soms zoek ik zijn muziek nog op op youtube, om dat gevoel van dat concert weer een beetje terug te krijgen. Dat gevoel van langs de oudegracht zitten, tussen de meest absurde types, die allemaal de grootste lol hebben met elkaar.

Waarom hij zo goed is? Luister zelf maar...En mocht Zusje dit lezen: zie je wel dat er meer mensen zijn met zo'n kapsel als die leuke ober in Murau!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk, mijn man is heel erg liefhebber van Veljanov / Deine Lakaien.

SD lijkt me heel erg leuk om eens heen te gaan. Helaas komt er hier de laatste tijd altijd wel 'iets' tussen zulke dingen (geen tijd, geen geld...)

Mis het ook hoor. Even eruit, muziek luisteren, biertje drinken en wat oude bekenden zien... altijd leuk!

Dieuwke zei

Zusje heeft dit gelezen, maar de filmpjes niet gekeken. Ik ken jou (incl. muzieksmaak) te goed om te weten om wat voor muziek het gaat. Iets waar Broertje Broertje ook van houden.