woensdag 19 oktober 2011

I'm washing in the rain!

Vanmorgen was de lucht stralend blauw. Snel deed ik mijn dekbedovertrek in de wasmachine - mooie gelegenheid om die lekker buiten te laten drogen, dacht ik!

Nou ja, voor een groot deel klopte dat ook wel. De hele morgen hing hij buiten op het droogrekje, op mijn postzegeltjesbalkon. Het was koud, maar zonnig, en het droogde prima. Tot ik kwart voor 1 bedacht dat ik toch even naar de A.ldi een dorp verderop moest, want ik had nog steeds geen spinazie in huis. Zou ik gaan fietsen? Ik keek naar buiten, en zag in de verte toch wat dreigende wolken. Nee, fietsen werd hem maar niet, en mijn aardig drogende overtrek ging voor de zekerheid toch naar binnen voor ik weg ging.

Tien minuten later zag ik tot mijn grote opluchting de bus aan komen rijden, want het bushokje is alleen een paal geworden zonder afdak. De donkere wolken waren in een rap tempo mijn kant op gekomen, en begonnen harde regen en hagel over mij uit te gieten. In de drie uur daarna is het nauwelijks meer droog geweest.

Aan de ene kant is het jammer dat mijn dekbedovertrek straks niet meer echt naar buiten drogen ruikt. Aan de andere kant vind ik dit weer ook geweldig... Het heeft iets stoers, zoals de regen en hagel neergutst, en het zo af en toe dondert in de verte. Ook de wind die in de buizen van de afzuiginstallatie tekeer gaat vind ik eigenlijk wel leuk. En die oranje blaadjes die ik uit mijn raam zie steken zo mooi af tegen de donkere wolken...

3 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

hah jij bent ook niet chagrijnig te krijgen zeg.
Eerlijk gezegd kan ik ook van regen genieten en daar wordt mijn man weleens chagrijnig van; kan jij nooit eens normaal zijn? Dus chagrijnig worden van regen is normaal. Ik vind het zelfs erg romantisch in de regen lopen. Zing ik er ook nog bij; walking in the rain with the one I love. En de one I love zit me daar toch chagrijnig te kijken.
liefs van mij. Hélène

Lisette zei

Ja, de was buiten drogen is in de herfst wel lastig, maar ik geniet ook stiekem van dat wisselvallige weer ;-)
Lekker binnen bij de kachel wanneer buiten de wind rondraast ;-)
Groetjes!

Lekker Leven Met Minder zei

Ik dacht gisteren ook: met een beetje geluk kan ik wel een trommel buiten ophangen. Niet dus. Ik heb wel snel ook even de goten leeggehaald, en dat was maar net op tijd, met al die bladeren weer!