donderdag 13 oktober 2011

MP3-speler

Wie irriteert zich er niet aan, die mensen in het openbaar vervoer die met oordopjes in zitten? Ehm... ik geef toe, ik niet. Ik ben vaak juist een van de boosdoeners, en als ik iemand met dopjes zie, denk ik: oh ja, ding opladen. Ik ben trouwens niet zo'n stiekemerd met dopjes hoor, zo'n type waar je tegenaan praat om alleen een wazige 'huh-wat-zeg-je'-blik terug te krijgen. Ik wil mijn muziek (lees: metal-herrie, maar ook Enya en zo) mooi kunnen horen, dus ik heb een koptelefoon. Een grote. En ik ga er vanuit dat als iemand iets tegen me wil zeggen, ik wel een por krijg. (Gewoon doen hoor, ook ik vind een praatje gezellig, maar ik luister liever muziek als ik naar sjacherijnige gezichten in de bus kijk, dan hun gezucht ook nog te moeten horen... vandaar dat ding op mijn hoofd)

Nou was ik de laatste anderhalf jaar minder erg, juist door dat opladen. Mijn oude mp3-speler werd slechter, en ik kocht een nieuwe. Man oh man, wat een ramp was dat. Shuffelen deed dat ding niet, en elke keer als hij werd opgeladen begon hij de muzieklijst van voor af aan. Wat dus elke keer was als ik op school aankwam dan wel thuis kwam. Ik bleef aan het opladen, en door scrollen omdat ik de muziek, om weer op te moeten laden. Knopjes braken af, er zat geen toetenblokkering op zodat hij in mijn zak of tas van alles deed, geen schermpje waarop ik kon zien wat hij deed of hoe veel batterij ik nog had. Grootste miskoop van mijn leven dus. Na een maand of twee moest ik het toch maar weer doen met het gezucht om me heen, want ik gaf de moet op. Bij ex-frumpie vandaan hoefde ik toch niet zo ver te reizen. Maar nu ik weer langer in de trein zit, begon ik toch mijn muziek te missen! Heerlijk met die koptelefoon op mijn hoofd, ogen dicht, even niets meer hoeven in de trein. Ik deed een dappere poging mijn mp3-speler weer op te laden, maar op de terugweg naar huis was hij alweer leeg. Bummer.

Lang verhaal kort, ik was het zo zat dat ik toch een nieuwe heb gekocht. De goedkoopste van allemaal, maar toevallig van hetzelfde merk en type (alleen nieuwere versie) wat ik vroegah ook had - en waar ik altijd zo ontzettend blij mee was. Vandaag kwam hij binnen... Hij is stevig, het verschil met de andere merk je gelijk. De knopjes doen wat ze moeten doen, zachter is niet ineens volgende liedje maar dan harder. Hij heeft een schermpje, dat ook aangeeft hoe veel batterij ik nog heb. Ennuh... het geluid klinkt weer goed. Want nu hoor ik weer waarom ik die dure koptelefoon heb in plaats van dopjes.

Iedereen in de bus en trein is gewaarschuwd. Als je me tegenkomt, type koptelefoon waar ga je met het meisje heen, en je wilt met me praten, gewoon porren! Ik kan het hebben. Zelfs als ik hier naar luister.

3 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Ik had altijd een discman, werkte perfect. Tegenwoordig ben ik meestal in de auto, dus dan is is een mp3-speler niet echt meer nodig. Als ik dan nog wat wil luisteren, dan kan ik altijd dopjes in mijn telefoon doen.

Lisette zei

Geniet van je nieuwe mp3-speler. Lekker he, muziekjes luisteren?!

Anoniem zei

\m/\m/ Horns up & enjoy the teringherrie!