donderdag 13 oktober 2011

Herfst

Als ik de blaadjes zie verkleuren, komen veel herinneringen boven. Wandelen in het bos met papa en dan eikels, beukenootjes, kastanjes en blaadjes zoeken. (Of wandelen met opa en de hond, en thuis komen met een kofferbak vol takken) Buiten spelen in de regen, met die mooie nieuwe laarzen aan, en natuurlijk moest er in elke plas gesprongen worden.


Later werd de herfst iets minder feestelijk: de middelbare school was 8 kilometer verderop, en regen betekende dat ik daar doorheen moest fietsen. Maar toch, toch hield ik van de herfst. Want als het niet regende, zag ik om me heen de mooiste dingen, dieren en kleuren terwijl ik fietste. Ik herinner me nog die buizerd die vlak voor ons langs vloog, tussen de gouden bladeren.

Nog steeds vind ik de herfst een geweldig jaargetijde. De tijd dat ik binnen kan zitten met een boek, of een handwerk voor de tv. Mijn voorliefde voor de herfst komt terug in hoe ik mijn slaapkamer aan het (her-)inrichten ben: neptakken met herfstkleuren bij de X.enos vandaan hangen nu aan mijn bed, en ik ben bezig met een dekentje in herfstkleuren. Als ik niet naar buiten hoef, zit ik op de bank onder een groen fleece-dekentje, naar bbc-series te kijken, en te breien. Als ik wel weg moet gaan er stevige schoenen aan, en ik stap vol goede moed dwars door de plassen heen. Net als vroeger. Ik kom alleen niet meer zwaar beladen met takken thuis. Kastanjes kan ik nog steeds niet laten liggen.

5 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Ik zou willen dat ik de herfst zo kon zien!! Ik probeer wel wat meer naar de leuke kanten te kijken, kaarsjes enzo, maar de kou spreekt me nog steeds weinig aan, evenals de nattigheid. Misschien mezelf vandaag toch even dwingen wat bladeren te vegen, want nu schijnt het zonnetje tenminste. Soms kan het ook in de herfst best wel lekker zijn, maar als je alleen maar achter glas zit, merk je daar niets meer van.

Zilly zei

Hier zit ook een grote herfstfan-prachtig. De kleuren-de geuren-de wind-alles. En ook ik neem vaak wat mee van onderweg-maar dan keien en takken om mobile's mee te maken. Geniet ervan. Lieve groet met hart&ziel van Sil.

Lisette zei

Weer een heerlijk blogje om te lezen!
Ik hou ook zo van de herfst!
En kastanjes kan ik nooit laten liggen ;-)

Mevrouw Williams zei

Heerlijk zoals jij het beschrijft, zo ervaar ik het ook!!

pourquoi pas ??? zei

Het verbaasd me dat zoveel mensen van de herfst houden maar ik lees het op alle blogs en ik heb het zelf ook. Al zag ik er wel tegenop, nu we er midden in zitten geniet ik gewoon.Vanmorgen koffie gedronken in het zonnetje in de tuin en dan opeens helemaal blij worden als je beseft dat het al 13 oktober is en dat t nog kan.
Bij mij is het dan extra leuk, vind ik hoor, omdat ik al mijn beestjes loslaat en dat is feest.
geniet lekker door. liefs van mij. Hélène