maandag 27 juni 2011

Door de warmte heen

Het was behoorlijk warm vandaag, en ik had het voor elkaar: ik kon niet thuis blijven hangen, met de gordijnen dicht om de zon buiten te sluiten. Nee, ik moest op stap, naar de hogeschool, om nog het een en ander uit te printen en in te leveren. Dus om een uur of tien zat ik, al zwetend, in een benauwde, volle bus. Want waar het buiten al warm was, was het in de bus nog erger, zo erg dat het een verademing was om bij de Uithof in de volle zon uit te stappen.

Na het inleveren was mijn 'werk' buiten nog niet gedaan. Ik had namelijk besloten tot een queeste om zo veel mogelijk gratis en goedkope 'uitjes' te zoeken om deze zomer met Liefdochter te doen. Nadat deze week de auto gerepareerd is voor een enorm bedrag, zijn namelijk de financiële middelen van Vriend en mij weer volledig uitgeput, en we kunnen moeilijk drie weken lang op het balkon zitten. Daarom vond ik me deze ontzettend warme middag onderweg naar de botanische tuinen, waar ik met mijn collegekaart sowieso gratis naar binnen kan, om te kijken of het leuk en betaalbaar is om te doen deze zomer. Oke, toegegeven, het was ook een smoes om die benauwde bus naar Vriend nog niet te pakken, en lekker op een bankje in de schaduw te kunnen lezen. Dat ging prima, en met de paadjes langs oude bunkers en tussen mooie bloemen leek het me erg leuk om nog een keer heen te gaan. Mooie bijkomstigheid: museumjaarkaart is er ook geldig. Dus waarschijnlijk komen Vriend en ik er allebei gratis in, en kinderen tot 12 jaar zijn ook gratis. Dan kan je nog eens ergens heen!

1 opmerking:

Zilly zei

Wat een super omgeving-en prachtige foto's.En dat gratis! Het kost wat denk en uitzoekwerk maar dan heb je ook wat-fijn dat je ervan hebt genoten!
Een easy dagje morgen toegewenst met hart&ziel door Sil.