vrijdag 3 juni 2011

Nog meer kleding

Tja, nieuwe kleren vind ik altijd heel leuk, maar mijn portemonnee kan er niet zo goed tegen. Vandaag was een grote uitzondering.

Basisstukken heb ik genoeg, dus over broeken hoefde ik niet in te zitten. Ik had alleen één rokje waar ik bijna geen enkel shirt op kon combineren, waardoor ik hem nauwelijks droeg. Zo jammer, want het is een ontzettend leuk rokje! Vorige week had ik gelukkig van Vriend al twee shirts gehad bij de W.ibra vandaan, die er wél op passen, waren 5 euro per stuk. Daardoor kan ik ineens mijn rokje aan, en daar ben ik natuurlijk enorm blij mee! Ik heb ook een heel fijn zomerjurkje, ooit bij de H.&M gekocht. Zo een met een gesmokte bovenkant, en heel wijd rokje. Woensdag zag ik ook zo'n jurkje bij de W.ibra hangen, maar ik twijfelde een beetje. Heb ik niet al genoeg kleding hangen nog van vorig jaar? Het jurkje bleef maar door mijn hoofd spoken; het model waarvan ik al wist dat het erg lekker zit, de kleur die mij ontzettend goed staat... Dus vandaag ben ik toch maar terug gegaan, en ik heb het jurkje gehaald. En nog een jurkje, en nog zo'n shirt als Vriend voor me gekocht had, maar dan in hetzelfde soort blauw als het jurkje. In totaal was ik ongeveer 25 euro kwijt, voor twee leuke jurkjes en een leuk shirt. Ooit zou ik zonder aarzelen hetzelfde bedrag neergelegd hebben voor alleen een shirt.

Toen ik op de terugweg langs een duurdere zaak liep, zag ik in de etalage een jurkje hangen, bijna identiek aan dat leuke jurkje in mijn tas. Even 40 euro, vier keer zo duur als wat ik nu gekocht had. Ook die had ik ooit gekocht zonder te aarzelen, en zonder naar de W.ibra om te kijken. Nu hoefde ik dat niet te doen, want ik had hem al voor een veel lager bedrag. Licht en vrolijk ging ik weer terug naar huis.

1 opmerking:

Lekker Leven Met Minder zei

Licht en vrolijk? Met zo'n besparing zou je denken zwaar en vrolijk ;-) Ik heb vorig seizoen ook nog een broek bij de Wibra gekocht, voor maar €2! Ok, de kwaliteit is niet je van het (van deze broek dan, komt als één grote kreuk uit de was), maar ik heb er nu al twee seizoenen plezier van. Omdat ik thuis werk, kan ik 'm eigenlijk bijna altijd aan als ik wil en ook voor gewone dingen als supermarktbezoekjes e.d. kan het prima.