vrijdag 24 juni 2011

On my mind: Kapotte auto

Zal je net zien: als je dat ding heel hard nodig hebt (want: morgen liefdochter ophalen voor een heel weekend), gaat je auto stuk. Het begon dinsdag al: er ging een lampje branden, hij ging stoten, en het laatste stukje vloog de temperatuur omhoog.


Dus we belden de anwb. Gelukkig is Vriend daar lid van, dat moet ook wel met zo'n oud barrel en twee linkerhanden. Die heeft wat uitgevogeld waardoor we weer terug konden komen als we voorzichtig reden. Er werd een storing in de bombine aangegeven. De kennis die op dat moment met ons mee reed heeft een man die heel handig is met auto's, en die veel korting krijgt bij de onderdelen-groothandel. Dat scheelde enorm veel geld, en hij heeft het er voor ons ingezet. Maar toen deed de auto nog steeds raar, dus weer de anwb erbij gehaald. Nu waren het dan waarschijnlijk de bougies.
Vriend heeft die woensdag opgehaald, en mijn super-fantastische zwager (ik weet dat hij, of in ieder geval mijn schoonzusje, meeleest, iets met een veer en eh... laat maar lol) heeft die voor hem vervangen. Daarna leek de auto normaal te lopen, in ieder geval op de korte stukjes. Maar omdat we morgen een eind moesten rijden, ging Vriend me toch naar mijn stage brengen. Dan kon hij kijken hoe de auto zich hield op lange afstanden. Niet dus. Tenminste, de temperatuur bleef/blijft maar omhoog schieten.

Er is een kans dat 'alleen' de thermostaat een opdoffer heeft gehad dinsdag. Dat zijn ze nu bij de garage aan het uitvogelen, want om nou weer onze gele vrienden te bellen... Het houdt een keertje op he? Er is in ieder geval gelukkig al een hoop waar ze niet meer naar hoeven te kijken.

Thanks, Rhonda at down-to-earth, for sharing this On My Mind concept. Anything on your mind? Share your link here or on down-to-earth.

3 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat balen zeg! Wij hebben ook wel eens een paar dingen met de auto gehad en dan is er gewoon niet in één keer achter te komen wat het is. Best lastig, want dan moet je dus op de gok gaan repareren/vervangen, tot je er wel bent.

Kniepertie zei

Auto's ..... pf, je kan er maar beter niks aan hebben.
Hopen dattie gerepareerd kan worden voor weinig, as'teffe kan,
groet

Alynia zei

Ja, precies. En dan hebben wij nog het geluk van een paar mensen om ons heen die bij de meer 'eenvoudige' dingen kunnen helpen, dat scheelde zo ontzettend veel aan kosten, dat wil je niet weten.