woensdag 22 juni 2011

Voedselbank

Tja, als je geen cent te makken hebt hoor het er op een gegeven moment bij: als je een beetje gezond wilt kunnen blijven eten, moet je die drempel over naar de voedselbank. Soms is het geweldig (vanavond weer voor bijna noppes heel lekker gegeten), maar soms... Vriend kreeg zo ontzettend veel paaseitjes, dat hij maar wat af is gaan geven bij de onderbuurman met twee kleine kinderen. Want  we worden moddervet als we dit ooit op krijgen. Komend weekend wil Vriend ook nog wat met zijn dochtertje mee geven naar mama...

Groenten moeten vaak binnen een paar dagen opgemaakt worden, maar het zijn gelukkig wel veel groenten die snel en in combinatie gebruikt kunnen worden. Deze week was de ehec-bacterie, of in ieder geval het overschot daarvan, al te merken. We hebben gegeten: ijsbergsla met komkommer, tomaat en paprika. Allemaal daar vandaan. De rest van de tomaat en paprika gaat door de pasta heen. Van de salade hebben we twee dagen groente met twee personen, en de pasta is bij ons ook altijd genoeg voor twee dagen. Het lijkt eenzijdig zo, maar met al die verschillende soorten groente valt dat behoorlijk mee. Het moet alleen allemaal tegelijk verwerkt worden in plaats van bij beetjes.

Oh ja, en dan hebben we ook nog een zak vol mandarijnen =D Heerlijk, vitamientjes!
Uiteindelijk zijn we voor deze week nog €50,- aan boodschappen kwijt. Een heel redelijk bedrag, helemaal als je meerekent dat we zaterdag de verjaardag van Liefdochter vieren en daar genoeg voor in huis moeten hebben. Het moet natuurlijk wel een 'echt' feestje zijn. En we hebben wat aanbiedingen mee genomen, zoals wc-papier, dat we nu nog niet nodig hebben, maar dat volgende week al weer meer kost.

1 opmerking:

Zilly zei

Jantine:respect voor je openheid. Goed verhaal over de voedselbank. Mooi dat het er is! En dus echt broodnodig voor sommigen. Ik wens je alvast een leuke verjaardag voor "liefdochter" met hart&ziel door Sil. PS.Hoe oud wordt ze?