dinsdag 31 mei 2011

Koken onder een euro

Na mijn een beetje mopperstukje van daarstraks, ben ik nu weer een stuk vrolijker. Ik moest gewoon even iets van me af schrijven, dat helpt echt!

Met dank aan Vriends voedselbank, is het me gelukt om voor minder dan een euro per persoon per dag te koken. Dan heb ik pasta gemaakt, waar we altijd twee dagen van eten, met de volgende ingrediënten:
- 500 gr gehakt (€2,16)
- b.ertolli saus (€0,75, aanbieding)
- doosje champignons (€0,89)
- een hoop prei (VB)
- twee verpakkingen snoeptomaatjes (VB)
- 500 gr tagliatella (VB)

Totale kosten voor twee dagen eten: €3,80
Dit is dus €1,90 per dag voor 2 personen

Ik moet heel eerlijk zeggen, morgen ga ik waarschijnlijk wel een zakje geraspte kaas bij halen. Gewoon omdat dat net wat lekkerder is. Maar het hoeft niet...

3 opmerkingen:

Kniepertie zei

Meid, lekker hè voor minder dan een eurootje pp eten.
Ennuh geen zakje kaas kopen, hoor.
Haal de rasp gewoon over een stuk kaas. Doe 'k al jaren na een paar keren iets blauws in zo'n zakje te hebben gevonden. Ieuw....
groet

Lekker Leven Met Minder zei

Hier ook een zelfrasper! Meestal doe ik de laatste stukjes kaas, die ik zelf eigenlijk niet eet. Gewoon raspen en in de vriezer doen, dan heb je altijd bij de hand voor een fractie van het bedrag dat je betaalt voor een zakje!

Alynia zei

Zelf raspen zou ik normaal ook doen, maar ik heb vriendlief nog niet aan de blokken kaas kunnen krijgen (ik eet zelf bijna geen kaas...). En als er geen kaas is om te raspen moet ik toch wat ;-)