maandag 9 mei 2011

Overzicht

Er is een vrektechnisch zeer belangrijk punt, dat bij mij de mist in gaat: bijhouden wat er in komt en wat ik uitgeef. Keer op keer probeer ik het; ik heb me al aangemeld bij een online kasboek, maar daar heb ik nooit meer iets mee gedaan. Ik ben een excel bestandje begonnen, maar ook die loopt halverwege spaak. En dat schrift dat ik ooit hiervoor gekocht heb, is nog steeds leeg.

Ik kan het wel, dat is het niet. Ik weet prima hoe ik een en ander bij moet houden. Ik heb niet voor niets een jaar lang de kas geboekt bij een bedrijf als bijbaantje. Maar zodra ik het zelf moet doen, schiet het er gewoon bij in. Ik mis die structuur dat ik er gewoon voor ga zitten om het te doen, en schuif het steeds voor me uit. Met als resultaat dat ik wel ongeveer een beeld heb hoe veel ik binnen krijg en wat mijn vaste lasten zijn, maar ik loop er toch regelmatig tegenaan dat ik minder geld heb dan ik dacht.

Dus ik ga toch maar weer een poging wagen met een excel bestandje. Poging zoveel. En ik zal elke week een moment moeten inplannen dat ik het bestandje uitwerk. Vrijdagmiddag bijvoorbeeld.

Overzicht, ik kom er aan!