zondag 6 november 2011

Muziekje bij

Soms ben je gaar en het helemaal zat, en dan is het heerlijk om muziek aan te zetten waar je bij mee kan bleren. (In gedachten dan, anders krijg ik hier waarschijnlijk ruzie met de buren, want als ik me bler gaat dat behoorlijk vals!)
Zo'n dagje had ik vandaag. Druk weekend gehad, heen en weer rennen van toetsen op vrijdagmiddag tot 6 uur naar een (helemaal te gek) festival. Laat thuis komen met een loge - was erg gezellig, samen brak wakker worden met een hoop koffie - en dan op zaterdag de verjaardag van mijn allerliefste en allergeweldigste zusje. (Voor de mensen die regelmatig mijn blog lezen en kunnen rekenen: ik heb dus inderdaad twee broertjes en een zusje die elk precies 8 dagen na elkaar jarig zijn. Dan ben ik er nog in januari, en een anderbroertje in mei.)

Gisteravond was ik dus al moe, en vervolgens sliep ik ook nog slecht vannacht. Ik lag steeds wakker, of werd na een (half) uurtje slaap weer wakker. Bij elkaar heb ik misschien 5 uur slaap gehad. En ja, zometeen kruip ik er dus weer lekker in! Maar dan is het ook heerlijk om even weg te drijven met vertrouwde muziek. Voor mij was dat nu even Guns 'N Roses. Dat is muziek die mijn oom veel draaide vroeger, en op de een of andere manier associeer ik het met zijn verjaardagen, in augustus. Waarbij ik als klein meisje bloemen plukte in de tuin van opa en oma, en als ik moe werd ergens onder een deken op een stapel kussens gelegd werd. Zodat ik in slaap kon vallen, maar voor mijn gevoel er wel bij was. Fijne herinneringen dus, die deze muziek oproept. Zojuist werd ik weer aan de band herinnerd door iemand, en dan vooral aan dit nummer. Het is ontzettend droevig, maar oh zo mooi.

Heb ik trouwens al wel eens verteld dat ik door Oom heb geleerd dat metalheads en langharig 'tuig' lief en knuffelig en tof zijn?

Oh, en toch ook nog maar even een muziekje van een van de bands waar ik vrijdagavond bij stond, als contrast. Niet aanklikken als je niet tegen herrie kunt, maar het was dus gaaf om bij te staan! (Broertjes, jullie mogen heus een keer mee van mij.)

5 opmerkingen:

Lisette zei

November Rain is echt een mooi nummer met een mooie clip! Nog gefeliciteerd! Fijne week!

Anoniem zei

\m/O\m/

Yeaaaaah! Die laatste. Super. Manlief heeft nu Stream of Passion aanstaan. Wegwezen!!!

Mooi, je jeugdherinneringen.

Lekker Leven Met Minder zei

November Rain is idd een erg mooi nummer. Ik vind Don't Cry van hen ook zo'n lekker meeschreeuwnummer, vooral als die muziek zo heerlijk aanzwelt.

Roelien zei

Lekkere muziek hoor! Ik ben twee keer naar een concert van G&R geweest en viel met name voor de ballads, ook deze dus

Anoniem zei

Die laatste 2 minuten van November Rain zijn heerlijk