donderdag 10 november 2011

Stamppot

Vanavond staat er andijvie stamppot op het menu. Met verse wordt, met korting gekocht bij de A.ldi vanmiddag. Heerlijk! Ik merk dat ik met zulk grijs weer als vandaag eigenlijk gewoon zin heb in de 'gewone', gezellige huishoudelijke dingetjes. Aardappels schillen, stamppot maken... en kijken hoe ik goedkoop mijn huisje gezellig kan maken.

Zo steek ik weer kaarsen aan (ja mam, het tafeltje waar ze op staan heb ik leeg geruimd, dus is niet gevaarlijk) die ik al had. Straks als deze op zijn heb ik nog ladingen waxinelichtjes, dus ik kan vooruit. Er ligt een mooie kaarsendover bij, zo'n ouderwetse, die ik een keer kreeg. Verder, hij staat er nog niet, maar na twee jaar heb ik eindelijk een kerstboompje gekocht bij de A.ction met een paar rode ballen erbij. De afgelopen maanden heb ik al leuke, rode bloemen gehaakt die er ook in kunnen. Als de groene linten daar aan zitten om ze op te hangen komen ze op mijn andere blog, beloofd. Ik besefte daarstraks toen ik de ballen weg legde dat ik nog een paar hele leuke winter-kerst-decoraties heb liggen.

Nu ga ik eerst maar eens even kijken of de aardappels bijna klaar zijn, en hoe het met mijn worst gaat. En ik zit te bedenken dat ik mijn fleecedekentje straks weer over de bank drapeer, in plaats van hem in een hoekje gepropt te laten liggen. Mischien dat ik er straks weer lekker onder kruip.

2 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Ik merk bij mezelf hetzelfde! Zo hebben wij de afgelopen dagen al twee keer boerenkool op en heb ik van takken uit de tuin (gedroogd) in een vaas een mooi herfstig tafareeltje gemaakt. Kost niets en ziet er net zo leuk uit als takken die je in de winkel koopt.

Lisette zei

Mmm lekker hoor dat het weer tijd is voor stamppotten en huiselijke gezelligheid!