zaterdag 19 november 2011

Suikerverslaving

Ik merk het de laatste maanden bij mezelf: ik heb een suikerverslaving. Misschien geen enorme, maar toch. Misschien is het ook een gewoonte om iets 'zomaar' in je mond te kunnen stoppen.

Heb ik al verteld dat chocola mijn favoriete verslaving is?
Voorbeeldje: zojuist merkte ik dat ik geen zoetigheid in huis heb. Nou ja, die m&m's dan, maar die wil ik nog even laten staan. En wat snoepjes die ik niet heel erg lekker vind.
Mijn eerste reactie was: nog even snel naar de winkel, om wat snaai in huis te halen. Maar ik doe het niet. Want eigenlijk heb ik het gewoon niet nodig, dus waarom zou ik? Ik heb hier anderhalve kilo appels liggen, als ik tussendoor iets wil eten doe ik maar gezond. Ongemerkt gaat er namelijk toch al snel aardig wat van het boodschappengeld in lekkere dingen zitten, en dan heb ik het nog niet eens over dat het niet goed is voor me. Ik kon de afgelopen jaren mopperen op een zeker persoon die zo veel geld uitgaf aan lekkers, en die zo nodig altijd iets in huis moest hebben. Tja, en hoewel een deel van de slechte gewoontes zo wel aangeleerd zijn bij mij, wil ik zo niet worden. Ik wil graag mezelf gezond houden (voor zover ik dat zelf in de hand heb natuurlijk), en mijn portemonnee ook. Het geld voor de lekkere snaai geef ik sowieso liever uit aan iets waar ik meer aan heb, iets dat niet na een paar happen weg is.
mmm als die hier hadden gelegen...
Zo, na een peptalk stukje van en voor mezelf, ga ik er dus aan: geen zoetigheid meer in huis halen. Ben heel benieuwd of dit gaat lukken. Want ik weet van mezelf: als ik het niet in huis heb, eet ik het ook niet. En als ik het wel in huis heb, pak ik het veel te snel wel. Zo, en nu naar mams waar ik vanavond mee zou eten, kijken of zij nog iets zoets in huis heeft ;-) (Nee hoor mam, geintje, als ik in je kasten zit mag je slaan haha)

8 opmerkingen:

Zilly zei

Oeh-ik snoep selectief. Lust geen chocolade-maar wel Bounty en witte chocolade pepernoten. En het is precies zoals jij zegt: wat je in huis hebt snoep je op. En hier wordt heel veel stiekem gesnoept door Zjaantje en haar Pa. Regelmatig denk ik dat we nog wat hebben-is het al weer verdwenen.
Smakelijk eten bij je ouders-geniet ervan-xxx-Sil.

Anoniem zei

Ik snap je helemaal! Ik ben ook dol op snoep en ook vooral chocolade! Sorry dat ik al zo'n tijd niet gereageerd heb!

Liefs,

Opnieuw Beginnen zei

Goed plan. Zelfbeheersing kost veel kracht, dus dan ook beter niet in huis halen.

Lekker Leven Met Minder zei

Heel herkenbaar! Ik ben er de laatste tijd ook steeds vaker ingestonken. Nu probeer ik er met de boodschappen weer op te letten en er niet speciaal voor naar de winkel te gaan. Want eenmaal binnen, moet het op. Het is vaak weer ontwennen, maar juist omdat je erop let, krijg je meer trek, tenminste, dat is bij mij vaak zo.

Eline zei

De psychologische kant zou zijn, achterhalen wanneer je wil snaaien en waarom je wil snaaien. Meestal zit daar een hele menselijke reden achter... want wat troost er zo goed als comfort food?? Als je weet wanneer je eet, en waarom je eet, kan je alternatieven bedenken. Theoretisch gezien ;)

Jahaa, ook ik heb er last van en al heel veel over nagedacht :P

Liefs,
je nichtje

Anoniem zei

"Things are getting worse - please sent chocolate" en "Chocolate is the proof that God loves us".

Heel herkenbaar, jouw verhaal...

Anoniem zei

Doe eens een appel-warentest. Koop gewoon in één keer van elke soort 1 appel, noteer even welk ras en hoe ze er uit zien en doe de smaak-, hardheid schil en vruchtvlees en formaattest. Als je je lievelingsappel in huis hebt, kies je er sneller voor een appel te eten ipv chocola.

Lisette zei

Oooo, chocola..als ik dat in huis heb, ga ik altijd voor de bijl....
Ik probeer dan ook om niets in huis te halen..lukt niet altijd ;-)