woensdag 20 april 2011

Energie verkopen aan de deur

Dat lijkt me nou zo'n verschrikkelijk beroep... helemaal als je veel mensen zoals mij tegenkomt!

Gisteren, een uur of 4 's middags, kwam ik thuis nadat ik even een boodschapje gedaan had. Beneden liepen een paar rare jongens van Nuon aan te bellen om te verkopen. Ik weet nog dat ik dacht: ik doe de deur van het trappenhuis heel bewust dicht, behalve mijzelf hebben mijn buren waarschijnlijk ook geen zin in verkooppraatjes die ze af moeten wimpelen. Terwijl ik naar boven liep hoorde ik al dat ze bij mensen aan belden - waarschijnlijk heeft er toch iemand open gedaan.

Ongeveer 10 minuten later ging bij ons de bel, het was een van die Nuon personen. Dus ik doe de deur open, en vermeld hem vriendelijk dat wij absoluut niet geïnteresseerd zijn om over te stappen. En doe de deur zo weer dicht voor zijn neus. Een paar uur later, ik wilde net gaan koken, ging de bel weer. Ik zag vanuit het keukenraam dat het alwéér zo'n Nuon persoon was (over agressief verkopen gesproken, 2 keer aanbellen vind ik écht asociaal! dus ik was niet zo vriendelijk meer). Ik deed open en vertelde hem dat zijn collega ook al geweest was, dat ik het erg vervelend vond dat er nog een keer aangebeld werd, en dat dat mij alleen maar sterkte in mijn besluit om niet over te stappen. Vervolgens kwam er een heel verhaal over dat ze de goedkoopste waren, dat ik een dief was van mijn eigen portemonnee als ik bij mijn huidige energieleverancier bleef, bla bla bla. Ondertussen stond hij zo half in de deurpost, dat ik eigenlijk niet de deur snel dicht kon slaan zonder zijn neus te breken. Waarschijnlijk in de hoop dat ik de deur dan ook niet dicht deed, zodat hij zijn verhaal kon doen. Nog zo iets asociaals! En blijkbaar dacht hij nog dat ik dom was ook, en niet zelf kon vergelijken. Ik heb hem verteld dat ik regelmatig de prijzen vergelijk, en dat hij glashard stond te liegen, want Nuon was een van de duursten! En ik heb gewoon de deur dichtgeslagen. Niet gekeken of zijn neus nog heel was, maar dat is zijn eigen probleem - hij stond zelf zo raar in de deurpost van een huis waar hij alles behalve welkom was.

Vriend zat ondertussen lachend achter de computer, die gaat mij vaker de deur open laten doen voor zoiets. Hebben jullie ervaring met vervelende en opdringerige colporteurs en verkopers?

6 opmerkingen:

Lekker Leven Met Minder zei

Wat asociaal zeg! Ik heb ze hier gelukkig nooit (*afkloppen*), maar ik zou er ook zo klaar mee zijn. Ik koop niet aan de deur. Punt. Ik wil rustig de tijd krijgen om iets te vergelijken, om ergens over na te denken en dan een besluit te nemen. En zeker als het gaat over iets als energiekosten, wat bij ons in de maand toch best een bedrag is!

Kun je hierover trouwens geen klacht indienen?

Alynia zei

Dat klacht indienen is misschien ook een idee ja. Want die vent zal vast wel gewend zijn aan dichtslaande deuren, zo kwam hij in ieder geval wel over xD

Daniel zei

Wat een asociaal type. En het kan ook zoveel leuker en beter. Ooit heb ik de telefoon erop gegooid nadat een verkoper van pensioentoestanden de opmerking plaatste of ik mijn partner wel vertrouwde. aaarrrgh. Terwijl aan de deur ik ooit zo'n leuke jehova getuige had. Ze kwam alleen, dan ben je toch minder op je hoede. Daarna begon ze over de mooi in de bloemen staande voortuin. Tja en aangezien dat beetje mijn trots is waren 'all shields down'. Toen ze daarna haar 'verkooppraatje' begon heb ik haar ook heel vriendelijk verteld mij niet te willen bekeren tot een ander geloof maar haar wel gecomplimenteerd over haar aanpak. Lieve vrouw was dat..

ioon zei

Ik hou er ook absoluut niet van. Gelukkig doet hier niemand beneden de deur los voor zulke verkopers. :)

pourquoi pas ??? zei

Ik heb weer "last"van jehova getuigen en ja die zijn altijd zo aardig daar kun je niet onaardig tege doen. Verder kap ik iedereen meteen af en zeg dat ik geen interesse heb. Nee, zo goed als jij dat doet kan ik niet hoor. Arme man. Dank voor je knuffel had ik nodig. liefs Hélène

Lineke zei

Oei wat erg he, ik kan me er ook zo verschrikkelijk aan ergeren. Daarom heb ik stickers op de deur: aan de deur wordt niet gekocht etc. Krijg nooit meer iemand aan de deur te zeuren:)