vrijdag 22 juli 2011

M.arktplaatsperikelen

We zitten allemaal wel eens op m.arktplaats. Ik vandaag ook. Nadat ik mijn jaaaaaaren oude I.kea bijzettafeltje toch maar bij het grof vuil had gezet vanwege afbladderende lak en onbestemde (waarschijnlijk inkt-)vlekken die er niet meer vanaf gingen, had ik alleen een rieten bijzettafeltje over. Heel leuk, maar dat ding loopt iets schuin af naar binnen toe, dus het is niet bruikbaar om bijvoorbeeld een glas drinken op te zetten. Dus ik ging op zoek naar een salontafeltje, dan kan ik dat bijzettafeltje in mijn slaapkamer zetten voor boeken e.d.

Na wat zoeken kwam ik een ontzettend leuk tafeltje tegen, echt geweldig. Ik plaatste een bod iets boven een ander bod, tegen de vraagprijs. Toen ging ik twijfelen of het ding hier eigenlijk wel past, en haalde ik, stom, mijn bod weg. Om die er snel weer op te zetten toen ik bedacht dat ik het ding toch wel erg graag wilde hebben. Had ik er toen maar meteen een berichtje achteraan gestuurd, of had ik maar gebeld, want dan wordt een tafeltje eerder aan je verkocht, maar ik dacht dat het zo ook wel ging...
Een paar uur later was ik overboden, en daar ging ik toch maar overheen, een klein beetje, met een toelichting dat ik het ding zooooo ontzettend graag wou hebben, maar niet veel budget heb. Helaas, te laat. Het tafeltje gaat al naar de andere bieder, tenzij die niet meer reageert. En als die mij zo snel kan overbieden, dan zal hij ook wel reageren. Waar ik een paar uur geleden nog twijfelde, heb ik nu iets van: bah, ik wil dat tafeltje hebben!!!! Stomme andere bieder, blijf van MIJN tafeltje af!!! Tjah, de harde wereld van internetveilingen, zullen we maar zeggen.

4 opmerkingen:

lien zei

He jammer, zo vergaat het mij ook vaker. Ach denk maar zo.. misschien viel het in het echt heel erg tegen, haha. gewoon lekker verder zoeken!

pourquoi pas ??? zei

Volgens mij geeft MP meer irritaties dan plezier af en toe.
Ben je helemaal blij dat je iets op mag komen halen krijg je een mailtje dat t aan een ander is verkocht.
Of je betaald teveel omdat je het MOET hebben.
Of het valt tegen als je het ophaalt.
Een hoop gedoe allemaal.
Soms hoor je na weken opeens dat je het toch mag kopen.
Ik hoop dat t tafeltje toch van jou wordt.
Volgens mij gaat t redelijk goed met je ondanks wat je net meegemaakt hebt. Ik hoop dat t echt zo is en wens je veel liefs en een fijn weekend. Hélène

Lekker Leven Met Minder zei

Jammer zeg! Ik merk bij mezelf wel eens dat ik me dan gek kan maken, idd veel overbieden enzo. Maar in feite is het zelden het enige exemplaar dat te koop is, dus ik hoop dat je alsnog een andere kunt vinden of dat je toch deze kunt krijgen!

Marianne zei

Ik bied toch vaak meer dan dat ik echt wil,na een paar uur ga ik kijken of mijn bedrag overboden is of niet.
Regelmatig gebeurd het toch dat die gene net onder mij stond zijn bod weghaald.
Dan verwijder ik mijn hogere bod ook.
En zo lukt het me toch om het voor de prijs te kopen die ik eerder geboden had.
Maar het lukt natuurlijk ook wel eens niet.