vrijdag 22 juli 2011

On my mind: ringboek

Ik heb heerlijk zitten lezen, en mag hem nu doorsturen: een ringboek van bookcrossing, namelijk 'De Wintergeest' van Kate Mosse.
(plaatje van www)

Het idee van bookcrossing is dat je een boek registreert, en vervolgens ergens vrijlaat (alleen doen met boeken die je niet wilt houden natuurlijk... want je krijgt hem waarschijnlijk niet terug). De vinder kan dan, aan de hand van de code die je voorin het boek zet met een verhaaltje over bookcrossing, laten weten dat het boek is gevonden. Dat gebeurt niet altijd, maar de spanning van een boek ergens achterlaten dat door een ander gevonden wordt blijft leuk. En de berichtjes die je eventueel krijgt maken het alleen nog maar leuker dan het al is.

Een ringboek is een ander verhaal. Er wordt dan op het forum van bookcrossing gevraagd wie er mee wil lezen, daar wordt een lijstje van gemaakt, en iedereen stuurt het boek naar elkaar door. Omdat het boek door bookcrossers 'gevonden' en gelezen wordt, ben je verzekerd van in ieder geval een eerste aantal berichten. Een ringboek komt, als het goed is, wel weer bij je terug. Helemaal zeker is dat niet meer met de post van tegenwoordig ;-) maar het is wel de bedoeling. Een 'raybook' of rijboek komt niet meer terug, die blijft bij de laatste bookcrossende lezer, en wordt waarschijnlijk door diegene vrijgelaten in het wild.

Thanks, Rhonda at down-to-earth, for sharing this On My Mind concept. Anything on your mind? Share your link here or on down-to-earth.

1 opmerking:

lien zei

Wat leuk, ik vroeg me altijd al af wat bookcrossing inhield!
Groetjes Carolien