zaterdag 23 juli 2011

Rijk gevoel...

Weet je van wat voor dingen ik nou een ontzettend rijk gevoel krijg?

De laatste tijd was ik al aardig bezig mijn huisje 'op te leuken' op een zo goedkoop mogelijke manier. Zo had ik twee potten staan, en daar heb ik voor een klein bedrag aan lavendel in gezet, gekocht met een flinke korting. Daarbij zette ik dan weer een leuk gietertje, bij de A.ction vandaan.

Ook heb ik nu, dankzij mijn lieve moeder, een heuse 'fruitmand': een mandje waar ik mijn appels en zulks in kan leggen. Ziet het er niet super uit zo?

En dan vanmiddag nog. Ik ging lekker met mijn geweldige Zusje winkelen. Dat ging echt op onze manier: eerst door de I.ntratuin lopen zonder iets mee te nemen, om inspiratie op te doen. En daarna de kringloopwinkel in om die inspiratie om te zetten in de praktijk, met dingen die maar een fractie van de prijs zijn. Veel hebben we daar ook niet gekocht hoor, ze moeten maar net hebben wat je zoekt natuurlijk. Maar ik vond in ieder geval deze mooie theepot voor een paar euro, waar je normaal al snel het tienvoudige voor betaalt.

Zo lukt het me op moment om me te omringen met mooie en fijne dingen, die me een rijk gevoel geven zonder veel te kosten. En dan komen daar ook nog eens lekkere pannenkoeken bij. Nou heb ik ooit, zo'n tien jaar geleden, wel eens zelf pannenkoeken gebakken, maar dat is natuurlijk al erg lang geleden. Toen ik 'thuis' woonde, bij mijn ouders, deed mijn vader het altijd. Want voor zeven man bakken, daar was hij zo zoetjesaan ingegroeid, maar het is wel erg veel om mee te beginnen en te 'oefenen'. Daarna deed (ex-)vriend het, want hij had nooit een spatel in huis waar ik het mee kon. Alleen smalle, slappe dingen, en daar werden mijn pannenkoeken stukjes mee. Maar ik heb nu wel een goede spatel in huis, dus ik besloot het te proberen. Toch spannend!

Het begon met de losse ingredienten, die ik tot beslag moest maken. Dat vond ik al zo'n mooi gezicht bij elkaar!

Tot mijn verbazing lukte het ook nog. Na de eerste pannenkoek, waarbij ik nog wat onhandig deed, kreeg ik ze omgedraaid tot hele, mooie, goudbruine pannenkoeken!

En daarna werd het dus een hele stapel.

Wat voel ik me trots op mijn mooie, gelukte pannenkoeken!

7 opmerkingen:

Kniepertie zei

Wij aten ook pannenkoeken, lekker hè? Vooral de zelfgemaakte.
Groet

Anoniem zei

mmmm dat ziet er lekker uit! En wat feestelijk allemaal. Wat een mooie theepot! Ik zou bijna met je willen ruilen.
Slaap lekker!

lien zei

Was een leuk dagje zo te horen! Jouw pannenkoeken zien er een stuk beter uit dan die van mij :-) heb er geen talent voor!

Zilly zei

Fijn dat je je RIJK kan voelen-dat maakt jou een mooi mens-geniet van een rijk weekend-xxx-Sil.

Lekker Leven Met Minder zei

Leuk zeg! En goed idee, ik denk dat ik vandaag ook lekker pannenkoeken ga bakken. Die zijn heerlijk en ook nog lekker goedkoop :-)

Mevrouw Williams zei

Heerlijk pannenkoeken, ik heb er ook geen talent voor ;-)
Wat een gezellig en heerlijk weekend!
Enne ik ben ook een kringloopganger, zalig!

Martine zei

Fijn om je zo rijk te voelen:) En die pannenkoeken zien er heerlijk uit!